ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Ιστορική Αναδρομή

1981: Η εταιρεία ΑΦΟΙ ΞΑΝΘΗ Ο.Ε. ιδρύεται στην πόλη του Βόλου, από τους αδερφούς Ιωάννη και Γεώργιο Ξάνθη, ως μεταφορική εταιρεία με κύρια δραστηριότητά της τη μεταφορά συμπαγών φορτίων.


1992: Η εταιρεία ξεκινά τις συνεργασίες και τις παντός τύπου  μεταφορές εμπορευμάτων, από και προς την Αθήνα

.
1998:Το πρώτο υποκατάστημα ανοίγει στη Θεσσαλονίκη, στην είσοδο της πόλης. Η εταιρεία, πλέον καλύπτει όλη την περιφέρεια της Θεσσαλίας με οχτώ υποκαταστήματα και αποκτά ηγετική θέση στον κλάδο των εθνικών μεταφορών.

2000: Η εταιρεία εισέρχεται στον κλάδο της μεταφοράς container ξεκινώντας συνεργασίες με εταιρείες freight forwarder και ναυτιλιακές αντίστοιχα.


2006: Μέσα από μια εικοσιπενταετή πορεία στο χώρο των μεταφορών, η εταιρία συνάπτει ισχυρές πελατειακές σχέσεις, επιδεικνύοντας  συνέπεια, αξιοπιστία και αφοσίωση. Η ‘ΑΦΟΙ ΞΑΝΘΗ Ο.Ε.’ αφουγκράζεται τις μεταβολές και τις απαιτήσεις της αγοράς και περνά στην μεγαλύτερη έως σήμερα επένδυσή της, την αγορά ιδιόκτητων εγκαταστάσεων στη ΒΙ.ΠΕ. Καλοχωρίου.  Παράλληλα, εισχωρεί στον κλάδο των 3PL εταιρειών.

2018:Εξετάζοντας τις απαιτήσεις και τις ανάγκες των πελατών η ΑΦΟΙ ΞΑΝΘΗ επεκείνεται στην Αθήνα θέτωντας τον πήχη ακόμη ψηλότερα για σωστή εξυπηρέτηση με οικονομικές τιμές.

2020: Στα πλαίσια της ανάπτυξής της, σε μια πρωτόγνωρη περίοδο για την παγκόσμια αγορά με το κρούσμα του COVID-19 προχωράει σε ακόμη μία επένδυση σε αποθηκευτικό χώρο στο Καλοχώρι, 200 μέτρα από τις πρότερες εγκαταστάσεις. Έτσι το αποθηκευτικό αποτύπωμα διαμορφώνεται στα 15.000τμ με μεγαλύτερες δυνατότητες σε αποθηκευτικούς χώρους αλλά και σε επιπλέον 15 θέσεις ραμπών φορτοεκφόρτωσης.

 


Η Εταιρεία

Σήμερα η ΑΦΟΙ ΞΑΝΘΗ & ΣΙΑ Ε.Ε. προσφέρει υπηρεσίες Εφοδιαστικής Αλυσίδας (3rd Party Logistics) με βασικό της μέλημα την συνεχή παρακολούθηση των ραγδαίων εξελίξεων της αγοράς και την προσαρμοστικότητα της ίδιας στις βιώσιμες ανάγκες των πελατών της .
Κατά συνέπεια, διαθέτει:

  •     2 Υπερσύγχρονα εμπορευματικά Κέντρα στη ΒΙ.ΠΕ. Καλοχωρίου συνολικής επιφάνειας 15.000τ.μ. σε πλεονεκτική θέση 

  •     Αντισεισμικό σύστημα ραφιών BACK2BACK 3.400 παλετοθέσεων.

  •     Δίκτυο κέντρων διανομής σε όλη την  χερσαία Ελλάδα καλύπτοντας το 100% των περιοχών της.

  •     Πλήρη στόλο 30 Δ.Χ. μεταφορικών μέσων  καλύπτοντας οποιαδήποτε μεταφορική απαίτηση.

  •     Παραμετροποιημένο - στις απαιτήσεις του εκάστοτε πελάτη -  πληροφοριακό σύστημα (WMS-TMS)

  •     Συνολικά 12 ανυψωτικά μηχανήματα όλων των ειδών για φορτοεκφόρτωση παντώς τύπου εμπορευμάτων (παλετοφόρα-περονοφόρα με ανυψωτικές ικανότητες έως 10 τόνους).

  •     Ράμπες 35 θέσεων για ταυτόχρονη φορτοεκφόρτωση.

  •     Κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης καμερών (24/7/365) και μόνιμο προσωπικό φύλαξης.

  •      Άρτια ειδικευμένο προσωπικό

Κομβικά σημεία

Απόσταση από Xanthis Bros Logistics Center

Εθνική Οδός

200 m.

Κέντρο Θεσσαλονίκης

7 km

ΟΛΘ

2 km

Αεροδρόμιο

18 km

 

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ